Hoe een slaapmasker kan helpen beter te slapen

Hoe een slaapmasker kan helpen beter te slapen

Slaapmasker: de wetenschap en hoe je de beste kiest

De beste slaapmaskers zijn die maskers die het licht volledig tegenhouden en die comfortabel (niet knellend) over uw ogen aanvoelen. De meeste mensen die al eens een slaapmasker hebben gebruikt, weten dat het een beetje vallen en opstaan is om het juiste te vinden.

We hebben tientallen slaapmaskers getest, van gewogen tot zijden tot zelfs verwarmde opties, en hebben de beste in elke categorie naar boven afgerond.


De wetenschap achter een donkere slaapkamer

Uit onderzoek blijkt steeds weer dat mensen een betere kwaliteit slaap krijgen als ze in het donker slapen. Maar het is niet altijd mogelijk om een volledig verduisterde slaapruimte te bereiken zonder wat hulp – en dat is waar slaapmaskers van pas komen. Of u nu nachtdienst hebt en overdag slaapt, in een vliegtuig moet slapen of het zat bent dat straatverlichting uw slaapkamer binnendringt, een slaapmasker kan u helpen het licht buiten te houden en beter te slapen.

Van slaapmaskers is wetenschappelijk bewezen dat ze ons helpen een meer gezonde en rustgevende slaap te krijgen. Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs gedimd licht van straatverlichting dat door ramen en elektronische apparaten schijnt, een negatieve invloed heeft op de kwaliteit en kwantiteit van de slaap. Deze slechte kwaliteit van slaap is zelfs in verband gebracht met depressie en angst. Het is heel eenvoudig: hoe donkerder de slaapomgeving, hoe beter u slaapt. En natuurlijk, hoe beter je slaapt, hoe beter je leeft.

4 punten om op te letten als je een slaapmasker koopt

We hebben een brede selectie slaapmaskers getest en ze op de volgende criteria beoordeeld:

 

  1. Lichtblokkering: Hoe effectief is het masker in het bereiken van totale duisternis en het voorkomen van “lichtlekken”? Een van de belangrijkste redenen waarom iemand een slaapmasker zoekt, is om het licht tegen te houden. Daarom hebben we een aantal maskers opgenomen die echt uitblinken in het tegenhouden van licht. Deze maskers kunnen een uitgebreide dekking hebben, unieke neusbrugontwerpen, of verstelbare bandjes die u helpen het masker naar uw gezicht te vormen. Als u een slaapmasker nodig heeft om licht tegen te houden, dan kunt u in deze lijst vast een goede optie vinden.

  2. Comfort: Blijft het masker de hele nacht zitten? Is het verstelbaar en voelt het materiaal glad aan tegen het gezicht? Slaapmaskers worden verondersteld u te helpen beter te slapen. Het doet meer kwaad dan goed om een slaapmasker te gebruiken dat zo krassend of oncomfortabel is dat het je slaap verstoort. Daarom hebben we ons gericht op maskers die zacht aanvoelen en relatief goed ademen.

  3. Slaapfactor: Sliepen we beter, vielen we sneller in slaap, of voelden we ons meer uitgerust sinds we het masker gebruikten?

  4. Materiaal van een slaapmasker. Een zuiver, zijden masker van hoge kwaliteit is vaak de meest verkozen slaapmaskerkeuze, omdat de stof zo luxueus zacht aanvoelt. Zijde is ook een lichte en zeer goed ademende stof, wat een voordeel is als het gaat om iets dat op het gezicht wordt gedragen. Katoen, katoenmengsels en netweefsels zijn ook goede materialen voor slaapmaskers, omdat ze u helpen de hele nacht koel te blijven. Het is ook belangrijk om het materiaal in het masker te overwegen. Verzwaarde oogmaskers bevatten vaak kleine kraaltjes of zaadjes die zorgen voor een lichte drukverlichting. Sommige bevatten traagschuim, waardoor het masker gewichtloos aanvoelt. Het hangt allemaal af van waar u voor gaat.

 

Kies een slaapmasker dat bij u past

  1. Geeft u de voorkeur aan een voorgevormd of een plat ontwerp? Sommige oogmaskers liggen plat over uw gezicht, terwijl andere zijn voorzien van voorgevormde cups die ruimte rond uw ogen maken in plaats van vlak tegen uw oogleden te liggen. Bepalen of u een voorgevormd of een plat masker wilt, is een efficiënte manier om een aantal opties uit te sluiten.

  2. Heeft u lang haar? Lang haar kan gemakkelijk vast komen te zitten in klittenbandsluitingen, wat pijnlijk kan zijn. Als u iets anders hebt dan kortgekamd haar, kunt u beter een masker zoeken zonder klittenband.

  3. Wat is het materiaal van uw voorkeur? De meeste goede maskers zijn gemaakt vantraagschuim of zijde. Zijde is zeer zacht voor de huid, en er zijn aanwijzingen dat het bepaalde voordelen voor de gezondheid van de huid heeft. Traagschuim is heel zacht en vormt zich een beetje naar uw gezicht. Uw voorkeur zal u helpen bij het bepalen van de beste keuze voor u.

De testresulten, dit zijn onze 2 best geteste slaapmaskers

  • Ons favoriete slaapmasker is het masker van SleepiezZ. Dit slaapmasker biedt 100% verduistering en is heerlijk zacht. Dit model is White Noise approved! Verbind het SleepiezZ slaapmasker met je telefoon om geluiden van buitenaf te blokkeren. Luister naar een podcast, natuurgeluiden of je favoriete muziek. 
  • Nog een goed slaapmasker is van Somnifiq, dit oogmasker is zacht, ademend en sluit perfect aan op ieder gezicht. Daarbij is dit masker 100% verduisterend en licht van gewicht. Door de diepe uitholling wordt er geen druk op de ogen uitgeoefend en zullen je wimpers het stof niet raken. 

 

Veelgestelde vragen slaapmasker

Is het goed om met een slaapmasker te slapen?

Een slaapmasker kan je helpen om beter te slapen door kunstlicht tegen te houden en de hormoonhuishouding in balans te houden.

Kunnen slaapmaskers de ogen beschadigen?

Alleen slapen met een nauw aansluitend oogmasker kan het buitenlicht effectief blokkeren, maar het is niet goed voor uw ogen. De constante druk die een strak slaapmasker op uw ogen uitoefent, kan wazig zicht veroorzaken wanneer u wakker wordt.

Kunnen slaapmaskers rimpels veroorzaken?

Als u wakker werd en weer een sterke plooi rond uw ogen aantrof, kan dat ook te wijten zijn aan de stof van uw slaapmasker. Synthetische vezels zorgen voor wrijving op je huid, waardoor de tere cellen van je gezicht worden meegesleurd, wat vervolgens leidt tot het ontstaan van rimpels en plooien.

Waarop moet ik letten om het beste oogmasker te kopen?

U moet ervoor zorgen dat uw slaapmasker goed op uw hele gezicht aansluit, vooral rond uw ogen en neus. Een slecht passend masker kan oncomfortabel of onhandig zijn terwijl u probeert te rusten. Veel maskers hebben flappen of elastiek waardoor ze op verschillende maten passen.

 

https://www.gegrond.nl/aanbiedingen/waarom-een-slaapmasker-helpt-om-beter-te-slapen/

Related Posts---

Back to top