Branded Content

Branded content is een term die veel wordt gebruikt binnen marketing kringen. ZipZoo helpt u dit te ondersteunen met het artikel portaal. Een echte definitie voor branded content bestaat er niet. Feitelijk gaat het om merken die producten laten opnemen in Tv-series, Games, YouTube filmpjes of publicaties in diverse online en fysieke magazines. Uw komt ook branded content tegen binnen artikelen die worden geplaatst via het artikel portaal van ZipZoo. Een artikel kan een beschrijving geven van een product of dienst en worden verrijkt met video- en fotomateriaal. Branded content zorgt ervoor dat de merknaam wordt versterkt. Door dit te doen via diverse kanalen met content, wordt het merk onbewust op het netvlies van de consument gebrand.

Wat is Branded Content?

De meest duidelijke brand content marketing voorbeelden kun je zien in films van James Bond. branded contentAlles wat James drinkt, rijdt, bezoekt, vliegt of eet heeft een commerciële waarde. Net zoals het horloge waarop hij regelmatig moet kijken of om een auto op te blazen. Toch wordt er meer gebruik van branded content, echter op een subtiele manier. De marketeers hebben een idee van de doelgroep en proberen te begrijpen waar deze naar kijkt of luistert. Door op deze plaatsen aanwezig te zijn met branded content, wordt de consument geïndoctrineerd. Dit alles op een heel ‘onschuldige’ en ‘natuurlijke’ wijze.

Waarom Branded Content en de Marketing Tool

De artikelen die in relatie met branded content zijn kunnen worden geplaatst via de branded content tools van ZipZoo, hebben een ondersteunde werking. Nadat lezers de artikelen hebben gelezen, worden zij uitgenodigd om te ‘tweeten’, ‘liken’ of ‘te delen’. ZipZoo heeft onderaan elk artikel een aantal ‘social buttons’ geplaatst. Doordat de lezers de artikelen viraal verspreiden, krijgen deze een groter bereik. De marketeers die gebruik maken van branded content zijn zich hiervan bewust. Tevens houden ze de reacties in de gaten die op de artikelen worden gegeven. Hierdoor krijgen de marketeers feedback die verwerkt kan worden in een volgend artikel.

ZipZoo

Om de branded content marketing strategy goed tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om alleen unieke artikelen te plaatsen. Daarnaast dienen deze te worden geplaatst in een relevante categorie. Mocht deze niet bestaan, dan wordt deze op uw verzoek toegevoegd. Een goed artikel bestaat uit minimaal 400 woorden en wordt voorzien van video- en foto materiaal. Bijkomend kan er in een artikel een link verwijzing worden geplaatst.

Dit kan naar een specifieke landingspagina zijn die ten aanzien van het artikel is gecreëerd. Zeker waar het gaat om een speciale marketingactie wordt de respons van een artikel heel meetbaar. Veel klanten van ZipZoo maken gebruik van de mogelijkheid om een speciale mini-website in de lucht te brengen ter ondersteuning van een commerciële actie. Het kan een volledige pagina zijn met aanvullende informatie of bestaan uit een pagina met invulvelden. De marketeer geeft aan welke informatie vergaard moet worden. Na het invullen van de velden door de bezoeker, wordt de informatie naar de marketeer gemaild.

Interesse

Heeft u interesse om uw branded content te ondersteunen met behulp van artikelen, mini-sites, dan komt ZipZoo graag in contact met u.

Back to top