Thuis aan je conditie werken

Thuis aan je conditie werken

Om thuis effectief aan je conditie te kunnen werken zijn er heel wat manieren. Je kan diverse cardio apparatuur gebruiken. In dit artikel gaan we het hebben over loopbanden. Loopbanden zijn er in veel soorten en prijzen. Voordat je een loopband gaat kopen is het ook wel even goed om na te denken wat voor soort loopband je nodig hebt. Als je dat weet kan je veel gerichter een loopband selecteren die goed bij jouw doelstellingen en niveau past.

Waarom een loopband

Op een loopband loop je. Laat lopen nu de meest natuurlijke beweging zijn die we kunnen bedenken. Dus bijna iedereen kan zo starten, lopen op een loopband is heel laagdrempelig. Ook is het voordeel van een loopband thuis dat je niet naar buiten hoeft en geen reistijd naar de sportschool verliest. Tijdens een workout kan je gewoon jouw favoriete serie of film kijken. Ook kan je op ieder moment van de dag starten met bewegen. Dat kan ook meerdere keren per dag. Ideaal als je thuis werkt.

Tip: Binnenkort is het weer zo ver en kan je een loopband Black Friday deal scoren.

Soorten loopbanden

Je hebt loopbanden om te wandelen. Deze heb je met en zonder beugel. Is je evenwicht wat slechter dan adviseren wij een beugel. Een wandelband zonder beugel kan je gebruiken onder een sta bureau en zo je eigen walkdesk creëren. Als je zittend werk hebt is dat ideaal, je kan dan taken die zich ervoor lenen, zoals leeswerk of telefonisch overleg, al wandelend uitvoeren. Dan heb je ook hardloopbanden, dit zijn ook de duurste loopbanden. Dat zijn loopbanden waarop je boven de 20 km/u op kan lopen. Echter de groep mensen onder ons die zo hard kunnen lopen is beperkt. Tussen de wandelbanden en hardloopbanden in heb je ‘gewone’ loopbanden. Deze zijn gemaakt om wat rustiger op te hardlopen en vaak kan je ze ook gebruiken om te wandelen. Let erop dat de aanvangssnelheid dan niet te hoog ligt. Vaak zijn deze loopbanden door het hele gezin te gebruiken omdat je zowel kan wandelen, joggen als hardlopen op wat lagere snelheid.  

Related Posts---

Back to top