Hoe krijg je een afgebroken sleutel uit het slot – zonder dat je een slotenmaker nodig hebt

Hoe krijg je een afgebroken sleutel uit het slot – zonder dat je een slotenmaker nodig hebt

Heb je ooit een sleutel gehad die afbrak en vast kwam te zitten in het slot? Helaas gebeurt het vrij makkelijk. Je sleutel zit vast, je rommelt ermee, je pakt hem iets te hard vast en hij breekt in tweeën.

Je zit met de helft van de sleutel in je hand en de andere helft in het slot en je krijgt hem er niet uit of open. Soms zit er niets anders op dan de slotenmaker te bellen, maar eerst kunt u proberen de sleutel er zelf uit te krijgen. Volg gewoon dit advies op!

Advies om afgebroken sleutel uit slot te halen

Als je ooit in de situatie hebt gezeten waar je sleutel is afgebroken, dan wil je niks anders dat de sleutel uit het slot halen. Bekijk de volgende stappen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Advertenties

Soms zit er niets anders op dan de slotenmaker te bellen. Zij zijn tenslotte professionals en weten waar ze het over hebben. Ze kunnen echter vrij duur zijn, vooral ’s avonds en in het weekend en tijdens vakantieperiodes.

Natuurlijk, je sleutel brak op het meest ongelegen moment, dus je zult extra moeten betalen. Gelukkig hebben wij enkele tips die u een dure rekening kunnen besparen.

Kort afgebroken

Kun je nog steeds een stukje van de sleutel zien die uit het slot steekt? Dan heb je geluk. Gebruik wat olie of slotspray en smeer het slot.

Wij geven de voorkeur aan slotspray omdat het een lange, smalle spuitbuis heeft, waardoor het gemakkelijker in het slot kan worden gespoten. Wees royaal met de olie en probeer het tussen de sleutel en de cilinder te spuiten.

Als je het slot goed hebt geolied, trek je de sleutel eruit met een tang.

Diep afgebroken

Zit je sleutel vast in het slot zodat je er niet bij kunt? Maak je geen zorgen, er zijn nog manieren om het op te lossen.

Als je kunt, gebruik dan een sterke magneet om de resten van de sleutel eruit te trekken. Het nadeel van deze truc is dat niet iedereen toegang heeft tot zo’n magneet, en zelfs als je die wel hebt, kan je sleutel nog steeds vastzitten in het slot.

Een andere truc is om wat lijm op de andere helft van de sleutel te doen en die dan in het slot te steken.

Wacht even en probeer er dan uit te trekken wat er nog in zit.

Zie de video hieronder:

 

 

Bron: https://lockpickwebwinkel.nl/blog/afgebroken-sleutel-uit-slot/

Related Posts---

Back to top