5 tips waarom ieder marketing bureau een kantoortuin moet hebben

5 tips waarom ieder marketing bureau een kantoortuin moet hebben

Iedereen die binnen een online marketingbureau werkt, weet dat creativiteit een gouden sleutel is tot succes. Het is daarom ook erg belangrijk dat het kantoor geen saai en grijs uiterlijk heeft. Gelukkig is er de laatste tijd een trend bij gekomen die steeds populairder wordt, namelijk de kantoortuin! Een kantoortuin is fijn en werkt behoorlijk inspirerend. Wil je weten hoe je jouw kantoortuin kunt inrichten en waarom je deze moet hebben? Lees dan snel verder! 

Warme en natuurlijke uitstraling 

Wanneer je een kantoortuin gaat inrichten wil je natuurlijk een zo warm mogelijke uitstraling creëren. Niet alleen omdat het mooi oogt, maar ook omdat dit juist het brein stimuleert. Kies daarom bijvoorbeeld voor een kleine bamboe schutting, met een mooie loungeset in dezelfde bamboe stijl. Zo creëer je een eenheid, houd je de kantoortuin natuurlijk en kunnen alle medewerkers even heerlijk ontspannen. 

Zorg voor voldoende werkplekken 

Voor een fijne kantoortuin is het belangrijk om te zorgen dat je meerdere bureau’s en/of werkplekken in je tuin hebt staan. Het is namelijk van belang dat de open ruimte flexibiliteit uitstraalt. Dat is essentieel als je je kantoorpand graag toekomstbestendig wilt maken. Werknemers vinden het vaak fijn als ze even van plek kunnen wisselen. 

Werk met daglicht 

Wat is nou beter voor het brein dan de hele dag werken in natuurlijk daglicht? Licht heeft ontzettend veel invloed op de productiviteit. Zet bureaus daarom met de zijkant op max 1.5 meter van het raam om weerspiegelingen in het beeldscherm of tegenlicht te voorkomen. Kies raambekleding die kunt aanpassen op het buitenlicht gedurende de dag of het seizoen. 

Akoestiek

Het feit dat je in een kantoortuin gaat werken, betekent niet dat je niets meer kunt doen aan de akoestiek. Elementen die je kunt inzetten voor een goede akoestiek in deze kantoorruimtes zijn geluidsabsorberende vloerafwerkingen, raambkleding, plafond baffles, kasten met een akoestische afwerking, aankleding met planten, meubilair en specifieke muurdecoratie. Zorg daarom voor voldoende ruimte tussen de werkplekken onderling en zet apparaten die veel geluid produceren centraal op één plek. 

Denk ook aan stilteruimtes 

Heel belangrijk om ook rekening te houden met een stilteruimte. Richt daarom een deel van je kantoor in als stilteruimte of maak individuele stiltewerkplekken. Zorg voor voldoende overlegruimtes. Beter twee te veel, dan één te weinig. Maak bijvoorbeeld afscheidingen / roomdividers in grotere ruimtes,  door een groene wand met planten te plaatsen. Let hierbij wel op looplijnen en positionering van functies. 

 

Related Posts---

Back to top