Hoe verbetert een SEO-specialist de vindbaarheid?

Hoe verbetert een SEO-specialist de vindbaarheid?

Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat mensen deze kunnen vinden. Het hebben van een mooie website is één ding, maar als niemand hem kan vinden, heb je er niet veel aan. Daarom moet je de vindbaarheid van je website zien te verbeteren. Een SEO specialist freelancer kan je hierbij helpen. Maar hoe kan een SEO-specialist de vindbaarheid van je website verbeteren? Welke stappen nemen ze om dit te bereiken?

Techniek

De basis van een goed vindbare website begint bij de techniek. De techniek staat voor de technische aspecten van je website. Een SEO-specialist voert een technische scan uit om te controleren of je website voldoet aan de technische vereisten die Google graag ziet. Hierbij let hij onder andere op de laadsnelheid van je website, de mobielvriendelijkheid en de structuur van je URL’s. Door technische verbeteringen door te voeren, zorgt de SEO-specialist ervoor dat je website beter geïndexeerd kan worden door zoekmachines.

Content

Naast de techniek is de content op je website van groot belang voor de vindbaarheid. De content bestaat uit de tekstuele en visuele elementen van je website. Een goede SEO-specialist voert een gedegen zoekwoordenonderzoek uit om te bepalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website. Op basis daarvan kan hij bepalen welke content op welke pagina’s moet komen. Hij zorgt ervoor dat de belangrijkste zoekwoorden strategisch worden verwerkt in de teksten en dat de visuele elementen, zoals afbeeldingen en video’s, geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Op die manier wordt de relevantie van je website vergroot en zal deze beter scoren in de zoekresultaten.

Autoriteit

Naast de techniek en de content is autoriteit een belangrijke factor in SEO. Autoriteit verwijst naar de waarde van je website in de ogen van zoekmachines. Een SEO-specialist kijkt naar de Domain Authority (DA) en Trust Flow (TF) van je website om de autoriteit te bepalen. Om de autoriteit te verhogen, kan de specialist werken aan linkbuilding. Dit houdt in dat er links van andere relevante en betrouwbare websites naar jouw website worden geplaatst. Deze links fungeren als aanbevelingen en geven aan zoekmachines het signaal dat jouw website waardevol en betrouwbaar is. Door gericht aan autoriteit te werken, kan een SEO-specialist de vindbaarheid van je website aanzienlijk verbeteren.

Samenwerken aan de drie pijlers

Om ervoor te zorgen dat je website stijgt in de organische zoekresultaten, is het belangrijk om aan alle drie de pijlers (techniek, content en autoriteit) te werken. Een SEO-specialist zal deze pijlers strategisch benaderen en ervoor zorgen dat ze elkaar versterken. Hij zal een plan opstellen om de technische aspecten te verbeteren, de content te optimaliseren en aan de autoriteit te werken door middel van linkbuilding. Door samen te werken aan deze pijlers zal je website geleidelijk stijgen in de zoekresultaten en beter vindbaar worden voor je doelgroep

 

 

https://tiesvanstrien.nl

Related Posts---

Back to top