Hoe ervaar je minder stress?

Hoe ervaar je minder stress?

Sommige mensen hebben veel stress. Andere mensen zitten in veel in situaties die je als stressvol kunt betittelen, maar ervaren weinig stress. Hoe zit dit nu precies en kun je daar als stress-kipje wat van leren? Hier heb je wat tips voor een leven waarin je minder stress ervaart.

Denk vooruit met bijvoorbeeld een asbestattest

Stress komt vaak voort uit onverwachtse gebeurtenissen, zoals een onverwachts hoge rekening. Een goed voorbeeld van vooruitdenken om stress te voorkomen is het gebruik maken van een asbestattest. Met een asbestattest, laat je een professioneel bedrijf testen of er asbest in je huis is. Met zo’n asbestattest weet je voor een verbouwing dan al of je asbest in huis hebt en of dit voor meer kosten zorgt. Met name het verwijderen van asbest kost meestal heel wat geld.

Maak je niet te druk

Makkelijk gezegd natuurlijk als je een stresskip bent. Daarom is er een goede oefening voor als je stress ervaart: check wat je denkt waar is en of dit het einde van de wereld betekent. Vaak is het namelijk een nee. Acute stresssituaties kennen we eigenlijk nog nauwelijks. Er is geen leeuw die voor je springt en je op wil eten.

Wat als je over een uur doodgaat?

Je ervaart vaak stress bij situaties die niet direct dus voor levensgevaar zorgen. Vaak gewoon niet voor levensgevaar zorgen. Vind je het moeilijk om van een afstandje te kijken en te ontspannen? Bedenk dan eens ‘wat als ik over een uur dood ben?’ Voel dan of wat je zo belangrijk vond, dan echt nog zo belangrijk is.

Doe je wel wat je wilt?

Stress ontstaat vaak als we dingen doen die we eigenlijk niet willen doen. Dingen waar we niet blij van worden. Als je dat lang genoeg doet, ontwikkel je misschien ook nog eens een burn-out. Als je dus minder stress wil ervaren, moet je meer gaan doen wat je leuk vindt. Ja, dat kan consequenties hebben. Doe het daarom stapje voor stapje en beweeg je steeds meer naar een leuker stressvrij leven.

https://asbestattest-aanvragen.net/

Related Posts---

Back to top