Beste voedingskussen kopen

Beste voedingskussen kopen

Een zwangerschapskussen, ook wel een voedingskussen genoemd, is een onmisbaar item wanneer je zwanger bent of wanneer je net bent bevallen van een baby. Dit kussen ondersteund je lichaam tijdens het slapen, maar biedt ook ondersteuning tijdens het voeden. Of je nu flesvoeding of borstvoeding geeft, een zwangerschapskussen zorgt voor een ontspannen houding zodat de voedingsmomenten echte genietmomentjes worden. Tijdens de zwangerschap is een kussen ideaal om je lichaam te ondersteunen tijdens je nachtrust. Deze zal hierdoor verbeteren, wat zeker bij de laatste loodjes van je zwangerschap geen overbodige luxe is.

Wat wordt er bedoeld met een zwangerschapskussen?

Een voedingskussen is geen gewoon kussen. Het is een kussen in de vorm van U, C of J, waarbij je gehele lichaam tijdens het slapen wordt ondersteund. Zowel je hoofd, nek, buik als knieën kan je op het kussen plaatsen waardoor je lichaamsgewicht beter wordt verdeeld en je zwangers buik wordt ondersteund. Het dagelijkse gebruik van een voedingskussen bevorderd de nachtrust en verminderd spierkrampen. Een goede nachtrust heb je nodig om je goed te kunnen voorbereiden op de nadere bevalling. En tijdens de laatste loodjes van je zwangerschap is het prettig dat je buik, die logischerwijs steeds zwaarder wordt, volledig wordt ondersteund.

Welke vormen heeft een zwangerschapskussen?

Een voedingskussen kan meerdere vormen aannemen. Zo heb je kussens in een U-vorm, kussens in een C-vorm en kussens in een J-vorm. Alle vormen hebben hetzelfde doel; namelijk het ondersteunen van het lichaam. Kies je voor een korter kussen? Dan wordt alleen je nek en buik ondersteund. Kies je voor een kussen dat lang is? Dan kan je ook je enkels en knieën laten ondersteunen door het kussen. De vorm van het kussen kan dus verschillen en het is afhankelijk van je eigen smaak en wensen welke vorm het prettigst voor jou is. Het is dan ook verstandig om bij de aanschaf van een kussen fysiek naar de winkel te gaan. Hier kan je zowel de vorm als het materiaal van de vulling testen en kiezen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwangerschapskussen?

Wanneer je het beste voedingskussen gaat aanschaffen dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is dus de vorm van het kussen belangrijk. Dit moet bij jou passen, maar ook bij de vorm van je lichaam. Verder is het belangrijk dat je de juiste vulling kiest. Er zijn op dit gebied namelijk tal van mogelijkheden. Zo heb je vullingen met synthetisch wol, maar ook vullingen met zachte foambolletjes. Ook hier geldt dat je eigen wensen en ervaringen belangrijk zijn. Kies het kussen dat past bij jouw wensen en behoeften en waar jij lekker op kan slapen. Want dat is tenslotte het doel van het kussen tijdens de zwangerschap.

Hoe gebruik je een zwangerschapskussen?

Een kussen tijdens de zwangerschap gebruik je om op te slapen, waarbij zowel je hoofd, je schouders, je buik, je knieën en je enkels ondersteund worden. Het gebruik van een kussen bevorderd je nachtrust, wat zeker aan het einde van de zwangerschap zeer prettig is. Na de bevalling kan je het kussen uiteraard ook nog gebruiken als ondersteuning, maar je kan het kussen ook gebruiken voor de vele voedingsmomenten. Tijdens de voeding zal het kussen namelijk jouw arm en het hoofd van het kindje volledig ondersteunen. Hierdoor kan je een ontspannen houding aannemen en heb je nog een hand vrij om te knuffelen. Ideaal en ook heel praktisch dus.

Wat is het verschil tussen een voedingskussen en een zwangerschapskussen?

Hoewel het lijkt alsof er wordt gesproken, is er eigenlijk geen verschil tussen de kussens die je tijdens je zwangerschap gebruikt en kussens die je na de zwangerschap gebruikt. Een voedingskussen gebruik je dus niet alleen om te voeden, maar ook om lekker ontspannen te kunnen slapen. Een voedingskussen is echt een onmisbaar item tijdens je zwangerschap en na je bevalling. Het kussen is verkrijgbaar in diverse vormen en maten en ook op het gebied van designs is er volop te kiezen. De kussens beschikken vaak over een afneembare en wasbare kussenhoes zodat je geregeld af kan wisselen.

 

https://www.slaaphub.nl/slaapaccessoires/voedingskussens/

Related Posts---

Back to top