Ballonvaart maken vanuit België met C-Air ballonvluchten

Ballonvaart maken vanuit België met C-Air ballonvluchten

Ook al eens gedacht om te zweven boven je eigen streek tijdens een ballonvaart? Er is niets dat je kan vergelijken met een luchtballonvaart, de rust, natuur waar je ongestoord van kan genieten. Uiteraard kan je ballonvaren in tal van streken, het is simpelweg loskomen van de grond en de stress achter je laten.

Wil je een ballonvaart boeken met je gezin, zakenrelaties, voor een verjaardag, lentefeest of communie? Alles is mogelijk tijdens zo een ballonvaart, neem even een kijkje op onze website.

Geschiedenis van de ballonvaart

Het ballonvaren is uitgevonden op 21 november 1783, door de gebroeders Montgolfière. De allereerste ballonvaarders waren Jean-François Pilâtre de Rozier en François Laurent d’Arlandes ondernomen. De luchtballon die opsteeg klom tot een hoogte van 90 meter en landde 8 km verderop. De vertrekplaats vond plaats in de regio van Parijs. Uiteraard is de ballonvaart over al deze jaren verder geëvolueerd en kennen we dit nu als een uitermate veilig avontuur.

In welke regio boek ik best een ballonvlucht?

Er zijn uiteraard veel mogelijkheden en regio’s waar je je ballonvlucht kan laten doorgaan. De mensen van C-Air zijn vooral gespecialiseerd in Vlaanderen van West-Vlaanderen tem Limburg. Iedere regio heeft zijn charmes. Gaat jouw voorkeur uit naar Sint-Niklaas, Gent, Brugge of Antwerpen? Onze voorkeur voor een ballonvaart gaat uit naar Antwerpen en Sint-Niklaas. Neem even een kijkje op de website van C-Air en vergelijk even alle Pro’s en Contra’s van de verschillende regio’s.

Hoe werkt precies zo een luchtballonvaart?

De werking van een luchtballonvaart begint bij een keuze die je zelf moet maken, verkies je een ochtend of avond vaart. Vervolgens wordt er een datum afgesproken, op deze datum wordt er contact opgenomen met de passagiers Indien het weer niet optimaal is wordt er een nieuwe datum afgesproken.

Op de opstijglocatie geeft de piloot een briefing over de werking van zo een luchtballonvaart. De vaart duurt effectief 1 uur, maar het totale gebeuren duurt toch al snel een drie à vier tal uur. De moment we aan het avontuur begonnen zijn laten we ons meevaren met de wind. We kunnen een luchtballon namelijk niet sturen en zijn steeds afhankelijk van de windrichting de dag van de ballonvaart.

 

https://www.cair-ballonvaart.be

Related Posts---

Back to top