Rachid Guenoun helpt ondernemers met het realiseren van hun droom

Rachid Guenoun helpt ondernemers met het realiseren van hun droom

Reeds 16 jaar vervaardigt Rachid business plannen volledig op maat voor startende ondernemers met een fris concept en gevestigde ondernemers die willen doorgroeien.

Vrijwel alle concepten zijn voorbij gekomen: niet alleen de avondwinkel om de hoek, maar ook bijvoorbeeld een elektrisch deelstep concept, een muziekstudio, opvang en dagbesteding voor oorlogsveteranen en meerdere uitvindingen waarop octrooi is vastgelegd.

Om een bedrijfsplan op te stellen dien je enorm creatief te zijn en goed met cijfers, omdat de startende ondernemer vaak met zeer weinig input verschijnt. Een kostentemplate voor de specifieke bedrijfstak is dan niet voldoende, er zal veel research verricht moeten worden. Zo is een marktonderzoek op macro-niveau niet voldoende, er dient ook op meso-niveau uitgezocht worden wat de rentabiliteit kan zijn. Als het business plan bedoeld is voor de bank of private investor moet het bedrijfsplan onderaan de streep een positieve cashflow weergeven omdat immers de aflossingen en rente op de lening voldaan moeten kunnen worden.

Na het plan is de volgende stap het bemiddelen bij financiering. Rachid kent de wegen naar financieringspotjes. Deze zijn er weldegelijk in aantal in Nederland maar je moet ze wel kennen of vinden. De meeste ondernemers kennen de bank als primaire, maar er is ook crowdfunding, Qredits microkrediet, kredietunies, provinciale ontwikkelingsmaatschappijen, investeerders, subsidieregelingen etc. etc.

Het komt vaak voor dat de bestemming van het plan een makelaar betreft omdat de entrepreneur graag een pand wil huren of kopen voor zijn toekomstige business. Ook dan helpt Rachid bij de onderhandelingen met de makelaar, er zijn bijvoorbeeld enkele belangrijke bepalingen welke eigenlijk moeten worden opgenomen in het contract ter bescherming van de huurder. Dit betreft niet alleen de hoogte van de huur. 

Belastingzaken gaan samen met het bestuur van de onderneming. Omdat Rachid van oorsprong een belastingconsulent is kan hij adviseren over de fiscale structuur. Dit zal eerst moeten worden ingericht: een sterk groeiende onderneming zal fiscaal nadeel ondervinden als deze niet is opgericht als BV zijnde. Een fiscaal geruisloze omzetting naar een BV is dan de juiste optie. Een BV heeft namelijk geen startersaftrek, zelfstandigenaftrek of MKB-winstvrijstelling maar heeft wel een laag vennootschapsbelastingtarief van 15,8% bij winst tot € 395.000 en daarboven 25% (jaar 2022).

Tevens verstrekt Rachid advies en is hij een tussenpersoon bij overige zakelijke financieringen, denk hierbij aan financial lease, bedrijfshypotheken en de aankoop van een woning met als doel om te verhuren.

https://www.bedrijfsplan-schrijven.nl

Related Posts---

Back to top