Digital Marketing

Digital marketing kunt u ondersteunen met publicaties in het artikel portaal van ZipZoo. Het uitgangspunt bij digital marketing is dat u een duurzame, interactieve, relatie opbouwt met (potentiële) klanten. Een interactieve online relatie onderhoudt u via de diverse media kanalen zoals social media, apps, videokanalen, publiceren van doelgerichte artikelen, enz.. Online publicatie biedt de mogelijkheid om een groot publiek aan te spreken, waarbij elk artikel wordt voorzien van ‘social icons’. Door digital marketing in te zetten, bent u als marketeer in staat om op korte en langere termijn uw marketingdoelstellingen te realiseren. Je kunt je afvragen of de term digital marketing niet een zoveelste kreet is naast content marketing, social marketing, zoekmachine marketing en augmented marketing? Vermoedelijk komt er binnenkort een nieuwe term bij.

Digital marketing en het heruitvinden van marketing

Mogelijk lijkt het er op of we niet oude wijn in nieuwe zakken aan het gieten zijn? Hoe je het went of keert, je bent actief in de 21e eeuw, dus is alles wat je qua marketing ontwikkeld digitaal, social en binnenkort augmentend, is interactief. We kunnen het onszelf als marketeers veel makkelijker maken door te stellen dat we aan marketing doen. Hierbij maken we gebruik van alle mogelijke, actuele, communicatiekanalen. Terug naar de eenvoud zou je denken, maar dan verkoopt men geen trainingen meer…

Publiceren

Om potentiële acties te ondersteunen kun je als commerciële organisatie gebruik maken van minisites. Hierop kun je content publiceren voor je doelgroep, waarmee je vervolgens in conclaaf gaat. Het mooie van minisites is de mogelijkheid om per item een ‘brand’ te creëren. Dit geeft niet alleen een herkenbare uitstraling naar klanten, maar ook de zoekmachines zullen dit waarderen. De minisites kun je ook weer ondersteunen met publicaties op relevante artikeldomeinen met daarin een linkverwijzing. Hierdoor bouwt de minisite ook autoriteit op en wordt het de centrale landingspagina waar alle traffic naartoe wordt geleid. ZipZoo biedt bedrijven de mogelijkheid om artikelen te publiceren in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor zijn in de diverse landen artikeldomeinen ingericht.

Kwaliteit

Een artikel voor het ondersteunen van marketingcampagnes moet aan diverse voorwaarden voldoen. Zo kun je stellen dat een artikel uniek moet zijn. Dus geen kopie van het internet geplukt en snel publiceren. Zoekmachines zullen dit afdoen als ‘duplicate content’ en je site negatief beoordelen. Een artikel moet ook relevant zijn en worden geplaatst in de categorie met de bijbehorende relevantie. De minimale hoeveelheid woorden in een publicatie ligt op 400 om serieus te worden genomen. Daarbij kunt u foto en videomateriaal verwerken in de publicatie om de content nog meer kracht te geven.

Tekstschrijven

Veel marketeers zien het schrijven van een publicatie als een drempel, terwijl het geschreven woord nog altijd kan boeien. Voor de marketeers die het niet zelf willen of kunnen, heeft ZipZoo interessante afspraken gemaakt voor het schrijven van online publicaties. De tekstschrijvers hebben van de marketeer wel ‘white papers’, brochures en aanvullende informatie nodig. Wanneer het een complex onderwerp betreft, wordt een demonstratie van een productie of dienst gegeven. In een dergelijke situatie is het een absolute aanrader om ook een filmpje te maken ter ondersteuning van de tekst.

Heeft u voor uw digital marketing artikelen, tekstschrijvers of filmmakers nodig? ZipZoo regelt het voor u.

Back to top