De perfecte locatie kiezen voor buitenreclame – Dit is hoe

De perfecte locatie kiezen voor buitenreclame – Dit is hoe

Een reclamecampagne meet je niet alleen aan de hand van een pakkende slogan of een aantrekkelijk ontwerp. De plaats van waar je je advertentie plaatst, is net zo cruciaal voor het succes ervan, en buitenreclame, zoals billboards en posters, is direct afhankelijk van locatie. Maar hoe kies je die perfecte plek? Dit is hoe: 

1. Ken je doelgroep

Beginnen bij het begin – je wilt de locatie begrijpen voor buitenreclame gericht op je specifieke doelgroep. Waar komen ze vaak? Pendelen ze via bepaalde routes? Bezoeken ze bepaalde gebieden voor winkelen of recreatie? Ga je bijvoorbeeld voor buitenreclame Amsterdam, dan wil je de doelgroep analyseren op basis van dergelijke factoren, zodat je een locatie kunt selecteren waar het waarschijnlijk is dat hun aandacht wordt getrokken. 

2. Kies voor zichtbaarheid

Natuurlijk is het slim om een plek te kiezen waar je advertentie duidelijk en vanuit verschillende hoeken zichtbaar is. Het is dus een goed idee om de locatie te analyseren, en plekken waar objecten zoals bomen, gebouwen of andere structuren het zicht belemmeren, vooral te vermijden. 

3. Bedenk de verblijfsduur

Een goede vraag om af te stellen: Hoe lang blijven mensen in het gebied van je advertentie? Op basis van deze informatie kun je bepalen hoe jouw boodschap gedeeld moet worden. Bijvoorbeeld, een advertentie bij een bushalte of treinstation heeft over het algemeen een langere zichtbaarheidstijd dan een billboard langs een snelweg. 

Kortom, pas je boodschap aan op de tijd die men heeft om het te bekijken! 

4. Overweeg het lokale verkeer

Heb je eenmaal een spot op het oog, dan wil je ook graag een globaal beeld krijgen van hoeveel voetgangers en voertuigen er dagelijks passeren. Onthoud hierbij het volgende: een locatie met veel verkeer kan meer zichtbaarheid bieden, maar een overweldigend druk gebied is waar het risico bestaat dat je advertentie over het hoofd kan worden gezien.

5. Analyseer de concurrentie

Wat doet je directe concurrentie? Zijn er andere advertenties in de buurt? Je wilt uiteraard niet dat je reclame verloren gaat in een zee van concurrerende boodschappen. Dus kies, indien mogelijk, een locatie waar je advertentie domineert.

6. Houd rekening met het tijdstip

Tijdstippen kunnen een wereld van verschil maken, met name op locaties die populairder zijn op bepaalde tijden van de dag of week. Afhankelijk van je doelgroep, kun je bijvoorbeeld een locatie kiezen in de buurt van een bioscoop in het weekend of in de buurt van kantoorgebouwen tijdens spitsuur. 

Jouw buitenreclame strategisch plannen? Bezoek de website van JCDecaux voor de mogelijkheden en til je campagne naar een hoger niveau. 

 

Related Posts---

Back to top