Tekstschrijven

Tekst schrijven online als tekstschrijver voor het internet vergt creativiteit en taalbeheersing. ZipZoo kan u diverse tekstschrijvers aanbevelen. Voor het internettijdperk moest een publicatie vooral goed leesbaar zijn voor de lezer. Op zich is dit niet veranderd, maar de tekst moet tegenwoordig ook leesbaar zijn voor de zoekmachines. Tekstschrijven op de wijze van tekstschrijvers van de ‘oude school’ is niet meer voldoende. Teksten moeten voldoende variatie hebben, attractief, creatief en informatief zijn. Dit draagt bij aan de PR, PA en DA waarde van uw webpagina of –artikel.

Professionele tekstschrijvers

Als professionele tekstschrijver moet je informatie aangeleverd krijgen van de opdrachtgever. Zeker wanneer het gaat om het promoten van producten en diensten. De opdrachtgever moet de tijd nemen om een informatiepakket samen te stellen en opkomende vragen beantwoorden. De auteur kan op basis van deze ‘input’ een artikel produceren wat aansluit bij uw doelgroep.

Tekst schrijven tips

De teksten die worden geschreven, moeten opvallen en uniek zijn. Teksten die u reeds heeft gepubliceerd op het internet kunnen niet worden hergebruikt. Zoekmachines als Google zien het opnieuw gebruiken als ‘duplicate content’. Hierdoor brengt u de geloofwaardigheid van uw webpagina in gevaar. Dit kan worden bestraft met een slechtere ranking in de zoekmachines.

Een informatief artikel wordt versterkt door de toevoeging van unieke afbeeldingen en videomateriaal. Wanneer u hierover beschikt, is het verstandig dit ook beschikbaar te stellen aan de tekstschrijver. Zeker als het gaat om video, kan er in de tekst een verwijzing naar de video worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat bezoekers van uw webpagina langer op uw pagina blijven ‘hangen’. Ook dit wordt door de zoekmachines positief gewaardeerd, omdat het uw ‘bounce rate’ verlaagd. Concreet houdt dit in dat degene die uw pagina bezoekt niet direct doorklikt naar een andere pagina. Voor de zoekmachines is dit een bevestiging dat uw pagina voldoende informatieve content bevat. Dit komt uw PA (page authority) ten goede.

Social media

Een kwaliteitsartikel wordt vaak opgepikt door een groter publiek dan u verwacht. De sociale media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn zijn ideale platvormen om een publicatie onder de aandacht te brengen. Daarnaast kunt u op basis van reacties zien wat het effect is van uw publicatie. Binnen het artikel portaal voorziet ZipZoo onderaan uw artikelen automatisch een reeks van ‘social buttons’. De lezers van uw artikel worden uitgenodigd om uw artikel te ‘liken’, ‘tweeten’ en/of te ‘delen’.

ZipZoo

Veel organisaties plaatsen hun artikelen binnen het artikel portaal van ZipZoo. Dit doen zij vanwege het vormgevingsaspect en het gemak om de artikelen te verspreiden binnen de sociale media. ZipZoo stelt wel een aantal voorwaarden aan een artikel, om te voorkomen dat de artikelen binnen het portaal niet als ‘spam’ worden gezien. Natuurlijk is het mogelijk om een linkverwijzing te plaatsen naar een website, maar moet wel op een doordachte manier worden toegevoegd. Voor ZipZoo moet een artikel minimaal 400 woorden bevatten en mag drie linkverwijzingen hebben. De praktijk wijst uit dat slechts één linkverwijzing meer toegevoegde waarde heeft, dan het plaatsen van drie. De kracht van de linkverwijzing wordt anders verdeeld over drie ‘ankerteksten’.

Bent u op zoek naar een enthousiaste, vakkundige tekstschrijver om het tekstschrijven uit te besteden? Klik hier.

Back to top