Natuurlijke shampoo: kies ook voor gezond en vitaal haar!

Natuurlijke shampoo: kies ook voor gezond en vitaal haar!

Shampoos zijn er in tal van soorten en varianten. Er zijn enorm veel merken shampoo, maar ook allerlei varianten die qua samenstelling en ingrediënten van elkaar verschillen. Denk aan shampoos voor vet haar, droog haar, antiklitshampoo, anti haaruitval shampoo, shampoo die haargroei stimuleert of haarmiddelen die het haar meer volume geven. De mogelijkheden zijn dus enorm divers en voor elk haarprobleem is wel een geschikte shampoosoort te vinden. Een van de shampoosoorten is natuurlijk shampoo, ofwel shampoos die gemaakt zijn van 100 procent natuurlijke en organische ingrediënten. Wat is kenmerken voor dit type haarwasmiddel, zoals Ornatiq? En welke voordelen heeft een natuurlijk soort shampoo als je voor gezond haar gaat?

De kenmerken van een natuurlijke soort shampoo

Typerend voor een haarwasmiddel dat natuurlijk genoemd wordt, zoals Ornatiq, is dat deze organisch is samengesteld. De ingrediënten zijn 100 procent natuurlijk. Dit houdt in dat een natuurlijke shampoo geen siliconen bevat en geen kunstmatige ingrediënten heeft. In standaard shampoos zitten vrijwel altijd siliconen, die ervoor zorgen dat je haar een volle en glanzende uitstraling krijgt. In natuurlijke shampoos ontbreken siliconen echter, evenals synthetische ingrediëntenen chemicaliën. Maar betekent dit ook dat het gebruik van natuurlijke shampoo minder effectief is en zorgt voor een minder mooie haardos? Gelukkig niet! Gebruikmaken van shampoos met natuurlijke ingrediënten heeft namelijk tal van voordelen voor je haar. Welke dat zijn, leggen we hieronder aan je uit.

Natuurlijke shampoos bevatten geen siliconen

Het belangrijkste voordeel van shampoos die een natuurlijke samenstelling hebben, is – we noemden het al – het gegeven dat ze geen siliconen bevatten. Die toegevoegde siliconen zijn bedoeld om het haar meer te laten glanzen en een vollere look te geven. Er is goed nieuws: ook shampoos zonder siliconen maken je haar mooier en helpen voorraad meer gezond haar. Daarbij zijn shampoos met siliconen in de beginfase effectief, maar leiden ze op langere termijn vaak tot problemen. Deze ingrediënten kunnen de gezichtshuid namelijk uitdrogen als ze langdurig gebruikt worden. En verder kunnen ze ervoor zorgen dat gezond haar dat glanst en er fris uitziet, na verloop van tijd dof en lelijk gaat worden en zijn mooie uitstraling verliest. Door te kiezen voor natuurlijke shampoos kun je dit voorkomen en blijft je haar ook op langere termijn fleurig en gezond.

Er zijn natuurlijke haarproducten voor elk haartype

Een tweede voordeel van natuurlijke haarshampoos zoals Ornatiq, is dat er voor elk haartype maatwerk mogelijk is. Of je nu op zoek bent naar haarshampoo van het type anti haaruitval, shampoos die vettig haar tegengaan, antiklit shampoos of shampoos die je haar vitaal en vol maken: voor elk haarprobleem is er een natuurlijke oplossing te vinden. Het aanbod aan natuurlijke haarshampoos is tegenwoordig groter dan ooit tevoren! Zo zijn er ook diverse goede shampoos die haargroei bevorderen, wat natuurlijk ideaal is als je van nature last hebt van haaruitval of voorzichtig kaal begint te worden. Verdiep je maar eens in het assortiment van drogisterijen, online speciaalzaken of bekende merken als Ornatiq en verbaas je over de vele mogelijkheden die er qua natuurlijke shampoosoorten allemaal zijn.

Shampoos zonder schadelijke SLS

Natuurlijke shampoos bevatten geen SLS. Dit schadelijke ingrediënt is aan veel shampoos toegevoegd om het vuil uit het haar te halen. SLS is echter behoorlijk schadelijk voor het haar en tast de haarstructuur aan, waardoor het haar op termijn minder vitaal en veerkrachtig wordt. Wil je daarom je mooie kapsel beschermen, zodat je haatlr sterk en veerkrachtig blijft? Stap dan over op haarshampoos met natuurlijke ingrediënten en je bent verzekerd van een optimale verzorging van je haren.

De prijzen van natuurlijke haarshampoos vallen erg mee

Door de concurrentie in de wereld van shampoos die organisch samengesteld zijn, vallen de prijzen van natuurlijke haarshampoos erg mee. Natuurlijke shampoos zijn beter voor je haar, zoals we al zagen. Aantrekkelijk aan de betere merken natuurlijke shampoos is daarbij ook dat ze ruim voldoende schuimen en je dus niet veel haarshampoo nodig hebt om je haar goed te kunnen wassen. Ze zijn zuinig in het gebruik, waardoor je – zeker als je er goed op let – lang met een shampoofles kunt doen. Bekijk nu alle organische shampoos die er zijn en kies voor een shampoosoort die goed aansluit op jouw haartype!

https://www.ornatiq.com/product/natuurlijke-shampoo-ornatiq-hydro-shampoo/

Related Posts---

Back to top